ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кампанията е вяла, а посланията – неадекватни на ситуацията

Атанас Радев

"Кампанията е вяла, а посланията, които отправят партиите, са неадекватни на ситуацията". 

Това мнение изрази политологът Атанас Радев.

Според него има един генерален въпрос, който е изкристализирал, това е за доверието на хората в институциите и в политическата система.

"Изборът на наши представители не бива да е повод за конфликт между нас", посочи той.

Политологът подчерта, че в хода на предизборната кампания е станало ясно, че дебатът не е за концепции, визии, стратегически приоритет.

"Бих казал, че няма дебат. Бих определил всичко това на циркова постановка. Политическият цирк стана толкова голям, а публиката толкова малка", коментира политологът пред БНР.   

Атанас Радев припомни, че в края на 47-ото Народно събрание политическите партии са говорили в един глас, че трябва да бъдат конструктивни и политическите лидери да останат назад.

"Дали наблюдаваме това! В края на кампанията наблюдаваме изостряне между партиите и дебатът в една от телевизиите снощи показа точно това отношение на партиите една към друга и на техните представители. Ако можем въобще да наречем това дебат. Всеки говореше каквото си иска и каквото имат в програмите си. Не са дебатирани неща по същество. Бившите коалиционни партньори се карат. Опозицията беше приглушена или въобще не беше активна, което е показателно", каза още той.

По думите на политолога евентуален провал на 48-ия парламент ще даде основание на някои политически субекти упорито да изповядват тезата си за конституционни реформи. "Което не е добър вариант и е заплаха за самите политически партии", допълни той. 

Неговата препоръка към партиите в бъдещото Народно събрание е да търсят консенсус и общи политики.

"Въпросът е какви са визиите на партиите и техните концепции за управление", подчерта Атанас Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *