ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Караджов иска повече ГКПП и разширяване на пътната мрежа

Парламент Гроздан Караджов

България трябва да увеличи броя на контролно пропускателните пунктове и да разшири пътната си мрежа, за да може да поеме увеличения трафик от съседните държави. Това съобщи вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов пред депутатите в ресорната комисия в парламента.

Регионалният министър смята, че за да можем да се справим по-добре с трафика, трябва да направим две основни неща.

"Стремежът на България трябва да бъде към увеличаване на тези контролно-пропускателни пунктове, което означава разширяване на нашата пътна мрежа по такъв начин, че да може да ги захрани. С други думи да отвеждаме част от трафика от тези посоки, които са много по-изгодни и по-леко натоварени", обясни той.

Гроздан Караджов посочи и основните трасета, преминаващи през страната ни, които трябва да се разширят и изградят за улесняване на трафика.

"Посоките север-юг – оста, която преминава през Видин, Монтана, "Петрохан", София, автомагистрала "Струма" през Благоевград; Русе, Велико Търново, да може със скоростно трасе да минем покрай Стара Загора, Хасково, Кърджали, "Маказа"; връзката автомагистрала "Черно море", продължена към Малко Търново и оттам към Истанбул", разясни регионалният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *