ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Каримански – оптимист за кабинет във формата на старата коалиция

Парламент Любомир Каримански

"Има шансове. Позитивно съм настроен и съм оптимист. Не за друго, а защото виждам, че и колегите от ДБ и БСП имат желание за съставянето на правителство, защото постъпват отговорно и осъзнават отговорността. Това е отговорното поведение – да има кабинет с третия мандат."

Така депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански обясни в предаване на БНТ какви са нагласите му да има правителство с третия мандат във формата на доскоро съществуващата коалиция.

Той добави, че от ИТН нямат фиксация мандатът да е у тях, но държат, ако ги поканят да участват в бъдещия кабинет, да има подробна управленска програма и ясно разписан комуникационен план между коалиционните партньори. Причината – да не се скъса за втори пореден път връзката между партиите в управлението.

От партията смятат, че е редно на преден план да излязат експертите, а не политическите лидери. Каримански посочи, че при вчерашните консултации при президента Тошко Йорданов е дал знак, че политическите фигури трябва да се отдръпнат.

По отношение на тревогите за наближаващата есен, Каримански бе категоричен, че те са твърде разнопосочни, като се започне с неизвестността откъде ще получаваме газови доставки и се стигне до инфлацията, която, макар и с по-бавни темпове, продължава да расте. Европейската централна банка достатъчно е забавила процеса по реакция на лихвената си политика, заради което не би било учудващо да вдигне лихвата си директно с 0.5 процента. Освен това ще бъдем изправени и пред внос с по-висока цена, изравнявайки лева с еврото. Като цяло и инвеститорите, които търсят спокойствие и предвидимост, ще избягват България, притеснени от войната в Украйна.

Каримански обаче коментира, че няма място за страх и паника.Той обясни и че едва ли наесен ще се налага допълнителна актуализация на бюджета. Причината – ако има нужда да се правят корекции, те могат да станат и през бюджетната процедура за следващата година, която трябва да започне през септември-октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *