ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Кирил Петков призова да си свършим работата по Шенген

България заслужава да бъде в Шенген, ние не сме втора категория хора. Но вместо агресивна реторика, да си свършим работата. Това призова съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в коментар за решението на съвета на министрите за Шенген.

"Сигурен съм, че при правителство с антикорупционна политика, което покани външните партньори да бъдат част от засиления контрол на границата – Шенген става съвсем реализуема цел", допълни Петков.

"В мои разговори в Брюксел с европейски лидери са ми казвали ясно, че те са виждали разликата между това, което се е говорило и това, което се е правило по времето на правителството на Борисов. Те казаха: ние не сме били слепи нито за "Капитан Андреево", нито за Росенец. И имаме голям страх, че ако се върне правителство, контролирано от ГЕРБ, старите практики ще се върнат отново", разказа отново Петков в кулоарите на парламента.

"От друга страна, беше много неадекватно какво се случи в последните седмици. Ако ние бяхме приели антикорупционното законодателство, законите за ограничаване на контрола на главния прокурор, това би било ясна индикация, че в България прогресивните сили продължават. Но липсата на адекватни действията на парламента в последните 3 седмици – Изборен кодекс, не се приеха никакви важни неща, показаха слабост", коментира още Петков.

Той критикува и служебното правителство. "То също имаше неадекватна позиция, обвинявайки европейските лидери, опитвайки се да говорят агресивно срещу тях. Не се прави така", каза Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *