ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Количествата газ за “Топлофикация” и транспорта са гарантирани до края на май

Йорданка Фандъкова

Нужните количества природен газ за компаниите "Топлофикация София" и за автобусите на "Столичен автотранспорт" са гарантирани до края на месец май, информира кметът Йорданка Фандъкова.

През пролетните и летните месеци потребяваното количество газ от „Топлофикация София“ е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици, посочва столичният кмет.

"Разговарях с директорите и на "Булгаргаз", и на "Булгартрансгаз". Информацията е, че цените за май месец ще бъдат по-високи. "Топлофикация" и "Автотранспорт" разработиха резервни планове, защото специално за "Топлофикация" първата стъпка това е да се намали температурата на водата, а втората стъпка е да премине на мазут, което изобщо не ми се иска да стигаме до това", допърни тя.

"Разговарях и с директора на "Софиягаз", който също е сигурен, че няма да има проблем с доставките за битовите абонати, за детските градини, болниците и училищата, което също е много важно за нашия град", каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *