ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Корнелия Нинова: Днес станахме свидетели на “коалиция на войната”

Корнелия Нинова

Винаги сме били против даването на оръжие на Украйна. Смятаме, че това ни прави страна в конфликта и днес отново последователно гласувахме против. Ние осъдихме войната в Украйна и виниги сме подкрепяли украинските бежанци, но България не трябваше да предоставя военна помощ. Всякаква помощ за страдащите хора – да, но даването на оръжие само удължава тази война. Няма как с даването на оръжие да постигнеш мир.

Това каза пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на Народното събрание да предоставим военна помощ на Украйна.  

"Днес се получи много интересна коалиция. Ние я нарекохме "коалиция на войната". Интересното е, че ДБ гласуваха с ДПС, а ПП с ГЕРБ. Най-интересна е позицията на Стефан Янев, който до днес не спираше да казва, че не трябва да предоставяме оръжие на Украйна. Всичко това показва, че в парламента има едни плаващи мнозинства и политическа нестабилност", каза още тя.  

"С връщането на хартиената бюлетина даваме правото на хората, които ги е страх от машините приемрно, да гласуват. Ние не искаме премахването на машинното гласуване. Даваме възможност хората да изберат дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машина. За нас връщането на хартиената бюлетина ще повиши избирателната активност. Освен това в обществото има съмнения към машинното гласуване и ние също имаме съмнения за манипулации", коментира Нинова промените в Изборния кодекс, с които се връща гласуването с хартиена бюлетина.  

"Защо пратиха съдебна охрана в 7 часа сутринта в дома ми? Навсякъде пращат призовкари, а на мен, която всеки ден съм пред камерите, в 7 сутринта идват хора с пистолети, притесняват съседите ми, мен, семейството ми. Това е опит за психически натиск. Двама униформени от съдебна охрана звънят по звънците на съседите да ме търсят. Това е недопустимо", категорична бе Корнелия Нинова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *