ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Корнелия Нинова: Има шанс за правителство

Корнелия Нинова

Мисля, че има шанс за правителство. Това заяви в интервю за БТВ вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова. 

„Експертен или какъвто и да е кабинет трябва да има подкрепа от парламентарни групи. В сега действащия  Министерски съвет имаше колеги, които не са политически обвързани. Чисто експертен кабинет не ми се струва подходящ в този труден политически момент. Партиите трябва да поемат отговорността си и да решат проблемите на хората“, категорична е тя.

По думите на Нинова, за последните шест месеца БСП е била коректен партньор и е показала диалогичност. „Диалогът между БСП, ДБ и ПП е гарантиран, би трябвало да се основава на програмата, която изработихме преди седмица“, коментира още тя.

Лидерът на БСП успокои Бойко Борисов, който твърди, че държавата е пред фалит. Тя цитира статистическите данни на Евростат за индустриалното производство на страната ни.

„Това не е моя хрумка. За първи път от 15 години, откакто сме член на ЕС, сме на първо място с добра новина. Не по корупция, а по ръст на индустриалното производство – 20%. Дължи се на това, че сме спрели рекета върху бизнеса, който върлуваше 10 години. Ограничихме кражбите и течовете. Държавата стана партньор на икономиката и бизнеса, подкрепихме ги в най-трудните моменти с компенсация на тока. Бизнесът също положи усилия“, добави тя.

Нинова коментира, че с последните си две решения Конституционният съд е потвърдил, че сегашните управляващи са тръгнали по правилния път. „Закриването на спецсъда, спецпрокуратурата, контролът върху главния прокурор. Малка победа по пътя, по който искаме да променим съдебната система, за да има повече справедливост“, посочи лидерът на БСП.

„Режимът на санкции и контрасанкции не е добър и за двете страни, трябва да се търси мирно решение на конфликта в Украйна по дипломатически път“, коментира още вицепремиерът в оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *