ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Костадинов: Поставяме под въпрос съществуването на държавата си

Парламент Костадин Костадинов

"Каквото и правителство да се създаде или да не се създаде, трябва да гледаме едно основно нещо – да продължи да съществува българската държава мирно и нормално. Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си." С тези думи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира първите прогнозни резултати от предсрочни парламентарни избори. Първите екзитполове показват, че партията на Костадинов увеличава резултата си с над 50 на сто. Според "Алфа рисърч" формацията получава 10%, Според "Маркет линкс" – 10,4%,  "Галъп" – 10,8. "

"Очаквах по-висока избирателна активност и това е, което ме притеснява. Имаме активност, която в най-добрия случай ще се доближи до тази от ноември миналата година, която на свой ред беше рекордно ниска", каза председателят на "Възраждане" пред bTV. Ако това се задържи като тенденция, поставяме под въпрос самия начин, по който легитимно функционира българската държавност", счита той. Костадинов призна, че вината е във всички политици, дори и в неговата пария, защото може би не са успели да убедят достатъчно много хора да излязат и да гласуват.

"Никъде ние не коментираме личности и имена. За нас те са горе-долу еднакви. Хората, които са в ръководните позиции на партиите, се различават единствено по имената и фамилиите си. По политики не се различават. От тази гледна точка смятам, че сега няма да имат особен проблем да съставят кабинет", каза политикът, допълвайки, че въпросът е колко ще бъде устойчив. "Нямам намерение да се отказвам. Не искам някой да съсипва това, което са направи бабите и майките ни. Ще разговаряме с партиите, но за да се види разликата. Искаме България да е независима, а другите искат да е американска колония. Имаме огромни разломи", категоричен е той.

Попитан за референдумите в самопровъзгласилите се и признати от Русия "Донецка народна република" и "Луганска народна република", както и в контролираните от руската армия части от Херсонска и Запорожка област, той отговори, че щом страната ни е признала независимостта на Косово, трябва да признаем и отделянето на въпросните области.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *