ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Крум Зарков: Продължавам да чакам оставката на Гешев

Министерство на правосъдието Крум Зарков

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че продължава да иска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Пред журналисти той припомни, че това е заради цялостното поведение на Гешев, но не намира основания за нова процедура след интервюто на главния прокурор преди дни.

Крум Зарков обясни, че имат различия с Гешев за това какво е главният прокурор и какво трябва да прави, както и че намира неприемливо цялостното му поведение.

"Нова преписка за неговото отстраняване съм готов да направя във всеки един момент, в който има сериозни основания. Юридически не мога да искам пернишкият прокурор Бисер Михайлов да носи отговорност за действията на сина си, макар да не приемам поведението и на бащата, и на сина. По същия начин не приемам поведението на Гешев и комуникационната стратегия да се поставя в центъра на политическия живот и да се оплаква от това, но това не са основания за търсене на дисциплинарна отговорност", коментира служебният министър.

"В момента, в който е било постановено поставянето на гривна на Васил Михайлов, тя вече е била поставена. Има няколко момента, в които е нарушаван периметърът за няколко минути. Има и един случай от 40 минути, за които е загубен сигнал на гривната. Очакваме скоро резултати дали има пропуск в действията на тези, които е трябвало да наблюдават Михайлов", посочи Зарков.  

Според правосъдния министър връщането на хартиената бюлетина е грешка.

"Отговорност на мнозинството е да приема законодателство. Освен това има и стандарти за това дали се променят изборните правила преди избори, но в крайна сметка тези стандарти не могат да бъдат опазени от тези, които трябва да ги спазват. Връщането на хартиената бюлетина при предстоящия местен вот би могло да има особено значение", сподели министър Зарков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *