ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Летището в Чешнегирово става обект на Специалните сили

летище Чешнигирово

Летището в Чешнегирово ще бъде отново активно военно съоръжение в българската армия и състава на Специалните сили.  Това каза при сертифицирането на тактическа група там командирът на Съвместното командване на специалните операции ген. майор Явор Матеев.

"Сега бившето летище е район с отпаднала необходимост, но ще влезе в районите под наша юрисдикция. Предвиждаме тук не само да продължим да водим занятия и учения, а да изградим някои важни за нашата подготовка центрове – учебен център с нужната инфраструктура, изграждането на аеродинамичен тунел и редица други важни за подготовката ни  съоръжения", обясни той. 

Преди финала на тазгодишното учение "Невидима кама" бяха демонстрирани умения за сертификация на военна тактическа група с над 100 участници. Бяха изпълнени парашутни скокове, стрелби, неутрализиране на сепаратисти, блокиране на автомобил и обезвреждане на автобус със заложници и терорист. 

Групата е по стандартите на Съюзното командване на НАТО по операциите и ще бъде на дежурство към усилените Сили за отговор на НАТО  от началото на следващата година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *