ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Липса на кворум провали заседанието на Комисията по регионална политика

Настимир Ананиев среща със "Системата ни убива"

Заради липса на кворум не се проведе насроченото за днес извънредно заседание на парламентарната Комисия по регионална политика.

Председателят ѝ Настимир Ананиев посъветва пътните фирми да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС, тъй като техните депутати не са присъствали на заседанието заедно с тези от "Възраждане".

Единствената точка в дневния ред на проваленото заседание беше удължаването на срока на договорите за текущ ремонт и поддържане на пътища след 30 септември, определен с решение на Народното събрание от 20 април.

По-рано днес пътните фирми обявиха, че единственото, което очакват от този парламент до разпускането му, е да приеме промените в Закона за обществените поръчки, за да бъдат индексирани договорите заради високите цени на строителните материали, както и прехвърлянето на плащанията за дължимото до момента към изпълнителната власт.

Заместник-председателят на Управителния съвет на Браншовата камара "Пътища" инженер Живко Недев подчерта, че не само 21 на сто от фирмите са "изрядни", както твърди депутатът Ананиев.

Утре Настимир Ананиев планира да свика ново извънредно заседание на комисията по регионална политика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *