ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Македонският премиер идва на официално посещение

Кирил Петков

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига на официално посещение у нас. В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония. На среща в Скопие миналата седмица Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на пет работни групи, припомня БНР.

Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с официална церемония на площад „Свети Александър Невски“ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.

Утре правителствата на България ще проведат съвместно заседание. Такива заседания се провеждаха редовно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017-та година. Двете правителства вече формираха четири работни групи. Съпредседатели на първата група по икономика са вицепремиерът по икономика и индустрия Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и  министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Втората група за инфраструктура от българска страна е министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за култура са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, но тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която вече има свой план за работа, а членовете ѝ ще трябва да информират двамата премиери какъв прогрес е постигнат до момента и по какво ще се работи занапред.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *