ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МЕУ работи за равен достъп на всички потребители до интернет

интернет 2

Институтът по публична администрация в Пловдив организира специализиран семинар на тема „Комуникация в цифровата среда“. Водещата тема беше политиката на Министерството на електронното управление (МЕУ) за равен достъп на всички потребители и достъпна интернет среда. 

По време на форума експертите посочиха, че част от уебсайтовете и мобилните приложения у нас за електронни услуги, които ограничават хората в неравностойно положение. Те заявиха, че решението на този проблем стимулира надграждането на капацитета на администрацията у нас, като я сближава с гражданите и прави управленските процеси по-ясни и прозрачни. 

От МЕУ коментираха, че е от съществено значение информацията в уебсайтовете, предлаганите услуги и мобилните приложения да е в достъпен формат. Това ще гарантира, че тя достига до всички потребители. Включително и до хората в неравностойно положение, чрез  използване на  различни помощни технологии. 

От Института по публична администрация в Пловдив отчетоха като положителен факта, че еврокомисарите по вътрешен пазар и по равнопоставеност – Тиери Бретон и Хелена Дали – са оценили високо включването на хора в неравностойно положение в проверките за условията на достъпна електронна среда. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *