ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Милен Любенов: България ще влезе в спирала от избори

Милен Любенов

"Много трудно може да се реализира първият мандат, независимо кой ще е определен за премиер от "Продължаваме промяната". По всичко личи, че те се готвят за избори".

Това каза политологът доц. Милен Любенов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", като добави, че таймингът на изгонването на руските дипломати показва, че това е част от предизборната кампания.

По думите му експертен кабинет с ограничен мандат означава партиите да намерят консенсус по ясна програма за действие, която да бъде реализирана в рамките на следващите месеци.

"Не виждам кои могат да бъдат допирните точки за тази програма. Прекалено много се задълбочи напрежението между политическите партии, което е предпоставка за невъзможност за сформиране на правителство в 47-ия парламент, което да бъде устойчиво – дори в рамките на краткосрочна програма от няколко месеца", обясни доц. Любенов пред БНР.

Политологът прогнозира, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на ИТН и изказа мнение, че е доста странно това, че по време на консултациите президентът Румен Радев е дал положителна оценка на действията и на поведението на "Има такъв народ", въпреки че те са се доказали като антисистемна партия, с която трудно може да се работи и да се води политика.

"Не очаквам ИТН да съставят кабинет, защото партиите, които го подкрепят, ще платят много голяма цена на следващите избори. Не виждам перспектива и легитимност пред едно такова правителство, което веднага ще бъде етикетирано като кабинет тип "Беров", коментира той.

Според доц. Любенов страната ще влезе в спирала от избори, защото зимата ще е тежка, ще има социално-икономическа криза и "правителството, което и да е то, трудно ще може да отговори на тези предизвикателства и вероятно другата година ще има нови парламентарни избори".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *