ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Минеков настоява за смени в ръководния екип на Народния театър

Велислав Минеков

Министърът на културата проф. Велислав Минеков настоява екипът на директора на Народния театър Васил Василев да бъде сменен, за да не се превръща институцията в „кръжок по политически интереси“. Припомняме, че преди десетина дни вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“, табелката с името ѝ беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът  Александър Морфов, който обвини Кръстева в „политическа пропаганда“.  

Ето още от коментара с днешна дата на министъра на културата проф. Велислав Минеков. 

"За съжаление това политическо напрежение може би представлява някаква форма на защита на самия директор, но не мисля, че това са правилните хора на правилното място и аз ще помоля тези хора да бъдат сменени и да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти. Всичките. Аз държа на присъствието на режисьора Морфов в Народния театър и за съжаление вследствие на събитията той е силно разколебан в желанието си за присъствие там. Това би било щета. Голяма щета. Към директора ще отправя предупреждение и ще искам да се извърши пълна проверка не само на случая, но и на всичко, което става в театъра, откакто той е директор", каза министърът на културата.

Минеков каза още, че има небивало покачване на заплатите на артистите в Народния театър и една част от тях получават месечно 5 хиляди лева, което е смущаващо.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *