ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министерството на отбраната отвори три почивни бази за бежанците

Министерство на отбраната

От самото начало на военните действия в Украйна българското Министерство на отбраната транспортира и настанява украински граждани, потърсили убежище в страната ни.

През април Министерството е предоставило още една своя почивна станция за настаняване на украински граждани. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 души. По-конкретно става дума за 249 възрастни и за 102 деца и юноши до 18 години.

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица – 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ са настанени 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ са постъпили седмина украински граждани.

От Министерството на отбраната отчитат, че ситуацията е динамична и броят на украинските граждани във ведомствените почивни бази непрекъснато се променя. Служителите на „Военни клубове и военно-почивно дело“ продължават да оказват съдействие на бежанците – предимно по трудови и здравни въпроси, както и в подкрепа на образователния процес на децата.

От Министерството на отбраната отчитат, че в рамките на операцията по превозване на украински граждани, започнала на 4 март и осъществявана съвместно с Министерството на външните работи, към 26 април от граничните пунктове в Румъния до България са превозени 1791 души. Отделно в рамките на територията на страната са превозени общо 1097 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *