ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министър Заков заминава на официално посещение в Румъния

Драгомир Заков мин. на отбраната

Българска делегация, водена от министъра на отбраната Драгомир Заков, заминава на 27 април на двудневно официално посещение в Букурещ, Румъния, съобщиха от МО.

Визитата е по покана на министъра на националната отбрана на Румъния Василе Дънку.

По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес, както и актуални теми от дневния ред на НАТО, Европейския съюз и региона. 

Министърът на отбраната Драгомир Заков днес участва в дискусия за Украйна в американската база "Рамщайн" в Германия по покана на американския си колега Лойд Остин.

По предварителна информация се очаква да бъдат обсъдени нуждите на Украйна в сферата на отбраната и как да се гарантират сигурността и суверенитетът на страната в дългосрочен план.

Участието в разговорите на българския министър идва ден преди планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев, в рамките на което се очаква да бъде предоставена помощта от каски и бронежилетки и да се обсъдят реалните нужди на украинските власти.

САЩ свикаха среща за хода на войната в Украйна в базата си "Рамщайн" в Германия. Това съобщи министърът на отбраната Лойд Остин. Поканени са министри от НАТО, но не се посочва точно от кои страни.

В срещата в американската база "Рамщайн" в Германия участват и представители на държави извън Алианса.

Цел на срещата е да се обсъди трайната сигурност и суверенитета на Украйна и след войната.

Друга тема ще са отбранителните нужди на Украйна не само сега, а и в годините след края на войната. "Смятаме, че е време да дискутираме и това", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Друга тема ще е въоръжаването и нужните средства затова в момента.

САЩ вече обявиха, че отпускат пореден пакет финансови помощи за оръжия на стойност от 800 милиона долара за Киев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *