ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Митрофанова се надява, че следващото правителство ще е по-прагматично

Елеонора Митрофанова

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се надява, че следващото българско правителство ще бъде по-прагматично от настоящото.

В интервю за агенция ТАСС, направено в четвъртък, тя посочва, че икономическата ситуация ще принуди страната ни да премине към "по-прагматичен подход".

"България е членка на ЕС и НАТО, но ѝ е сложно да изгради своя линия на държание", твърди дипломатката.

За решението на кабинета "Петков" да изгони 70 руски дипломати, Митрофанова посочва: 

"България надмина всички. На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше сложна организационно-техническа операция, изискваща многочислено съгласуване. Работата сега е също изключително сложна, ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце. Намираме се в доста трудна ситуация, но мисля, че ще се справим с нея", казва тя.

Митрофанова е категорична, че не може просто ей така Русия да загърби отношенията си с България.

"Не можем просто да напуснем страната. Тук има огромен брой наши сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да водим хуманитарната работа въпреки всичките сложности", категорична е посланикът на Кремъл.

Елеонора Митрофанова настоява още, че България е една от най-близките на Русия славянски държави.

"Тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България. Българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, паметта на хората, сложили главата си за освобождението на България, не бива да предаваме – не можем просто да напуснем страната", посочва още Митрофанова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *