ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Моделът, по който е създаден ЕС, не отговаря на днешните предизвикателства

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова вече е решила за какво ще похарчи над 12 млн. лв. през тази година.

"Когато говори за нова политическа общност, европейска политическа общност, Макрон говори за нова, а не за паралелна. Имайки предвид функционирането на целия европейски континент. Това не е нова идея. Преди години Митеран лансира идеята за двете скорости и възможните сепарирани общности вътре в ЕС." Това каза пред БНР Искра Михайлова, евродепутат от ДПС в групата "Обнови Европа".

Според нея предложението на френския президент за трансформиране на договорите идва заради желанието ЕС да бъде по-гъвкав и по-бърз във вземането на решения.

Михайлова тълкува предложението като широко отваряне на вратите на ЕС за сътрудничество със страни, които не са негови членки.

"Това, което предлага Макрон, е формула за подкрепа на тези страни, присъединяване към общите политики, които биха им били най-полезни в първите години на тяхното сътрудничество със сега съществуващия Европейски съюз", поясни тя.

Заради кризата в Украйна, пандемията и проблемите с доставките на енергоносители вече на самите страни членки е ясно, че моделът, по който е създаден ЕС в други времена, не отговаря на предизвикателствата на момента, коментира Искра Михайлова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *