ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

На кръгла маса обсъждат готова ли е България за еврозоната

Готовността на България за еврозоната, макроикономическите дисбаланси, реалната икономика и краткосрочната перспектива и как влизането ни в нея ще се отрази на пазара на труда, ще обсъждат в София водещи икономисти и финансисти.

Това ще се случи на кръгла маса под надслов "Българската икономика на прага на еврозоната", организирана от Центъра за развитие и политики (ЦРП).

Срещата ще се проведе днес от 10:00 часа в София Хотел Балкан. Темата на събитието е "Българската икономика на прага на еврозоната. Фискална стабилност и растеж".  

Очаква се на форума да присъстват председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Петър Чобанов, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, Петър Ганев от Института за пазарна икономика, представители на изпълнителната власт, на финансови институции и неправителствени организации.

България е на прага на членство в два значими съюза – в еврозоната, един от най-големите световни икономически региони, както и в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) – клуба на развитите страни, обединени с цел да стимулират икономическия прогрес, посочват от ЦРП. Стабилността на публичните финанси и растежът на икономиката са необходими условия за членство. След години на относителна стабилност и растеж, пандемията, войната в Украйна и енергийната криза поставиха икономиката под стрес. Перспективата е несигурна, с висока вероятност за нестихваща инфлация и очаквания за рецесия, предупреждават от Центъра за развитие на политики.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *