ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Над 200 души, половината – доброволци, гасят пожара край Кирково

Пожар

Сложна остава ситуацията с пожара на българо-гръцката граница в района на Кирково. През целия ден над 200 души, половината от които – ловци и доброволци, се опитваха да овладеят огнищата и да не допуснат пламъците да преминат навътре, в българска територия.

Фронтът на пожара вече е с дължина 20 километра. Проблемът е, че силният южен вятър носи огъня и дима към България. Огнищата вече не се виждат заради гъстия пушек и заради това и изпратеният на място военен хеликоптер се оказал неефективен. Разчита се най-вече на наземна сила и техника.

Пожарът е низов. Горят листа и шума, които на места са с дебелина половин метър. Утре рано сутринта се включва верижна машина от южен централен район, която ще направи просеки и пътища, така че по тях да минат пожарни автомобили, ако вятърът продължи да е така силен, обяви заместник областният управител на Кърджали – Бисер Николов.

Той отправи апел към доброволците, които искат да се включат в гасенето, да отидат готови с оборудване – лопата, кирка или друг уред, както и да си носят храна и вода.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *