ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Най-важното е, че няма да изпратим нито един патрон на Украйна

Александър Симов

„Днес българският парламент прие едно добро и разумно решение. Решение, което продължава икономическата и финансовата помощ към Украйна, към бежанците у нас. Решение, което гарантира и политическата подкрепа за Украйна за членство в Европейския съюз и продължаване на всичко онова, което беше заложено като политика от преди това.“

Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Александър Симов от кулоарите на парламента, който коментира решението на Народното събрание да предостави мандат на кабинета за оказване на военно-техническа помощ за Украйна. 

„Това е най-важното решение, което гарантира, че българското правителство няма да праща оръжия в Украйна“, допълни той.

"Искам да благодаря на коалиционните ни партньори и лично на премиера на Кирил Петков, че благодарение на дискусия успяхме да постигнем това решение. Искам да благодаря и на опозицията, която изненадващо за нас, но подкрепи това решение. Нещо подобно се случва много рядко в българския парламент и това показва само едно – това решение е добро", добави Симов. 

"Пак ще ви повторя – няма никакво лицемерие. Най-важното, което винаги сме настоявали, което винаги е било в нашата позиция и Корнелия Нинова винаги е казвала – нито един патрон за Украйна, никакво оръжие. С решението, което приехме днес гарантираме, че това няма да се случи. Сега ще слушаме всякакви интерпретации по темата, но аз смятам, че решението е разумно", каза още Александър Симов. 

По думите му решението е разумно и работи най-добре в полза на националния интерес. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *