ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

НАП пуска на търг пушкала втора употреба

отбранителна промишленост

Мераклиите да се сдобият с оръжие втора ръка вече имат възможност да направят своя избор. Тази седмица стана известно, че Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване 1397 броя огнестрелни оръжия втора употреба. Общата цена на пушкалата е около 122 000 лева.

На тезгяха НАП е извадила ловни пушки, пистолети, револвери. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети с издаден акт от съд или прокуратура, съобщават от агенцията.

Предлаганите пушки и пистолети са разделени в общо 11 групи, като две от тях се състоят от оръжия, предназначени за резервни части.

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи, като предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в срок от 31 октомври до 3 ноември 2022 година. В същия срок може да се направи оглед на предлаганите оръжия в Централния оръжеен склад на МВР, където се съхраняват.

За участие в търга, който е насрочен за 8 ноември, се допускат само лица, платили депозит 20% от началната тръжна цена за съответната група и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *