ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Напрежение между Министерство на правосъдието и служителите в затворите

затвор

Реорганизацията на работното време в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ дава резултати и ще продължи, съобщrиха от Министерството на правосъдието. По-рано днес представители на МП участваха в национално съвещание с ръководството на дирекцията, всички 12 началници на затвори и ръководителите на арестите.

Министерството на правосъдието ще продължи с поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на затворите, заяви министър Крум Зарков. Той уточни, че промяната ще се съобразява с практическите затруднения по места. Той добави, че реорганизацията цели най-вече подобряване качеството на работата и условията на труд. 

Зам.-министър Мария Павлова напомни, че Комитетът против изтезанията към ЕС, който от години отправя препоръки в тази насока, вече изисква България да посочи конкретни срокове, в които 24-часовите смени ще бъдат премахнати.

В същото време се очаква да бъде внесена подписка от около 200 служители в затворите в страната срещу предлагани от правосъдното министерство промени в работното време. От Синдиката на служителите в затворите, инициатори на подписката, съобщават, че приблизително 70 на сто от надзорно-охранителния състав оспорват твърденията на министъра на правосъдието, че са съгласни с налагането на промени в организирането на работните смени и с начина, по който това се прави. Промяната в режима на работа беше причина и за протест на синдикалната организация, провел се през октомври.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *