ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Народното събрание прекъсна работа поради липса на кворум

Парламент

Народното събрание прекъсна работата си след две проверки на кворума, които не регистрираха необходимите 121 депутати в пленарната зала.

В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията.

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента.

"ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха среден пръст на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели", заяви той.

По-рано през деня Народното събрание върна бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов начело на регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител.

Предложението беше направено от "Има такъв народ", след като Конституционният съд обяви избирането на председателя на регулатора Станислав Тодоров за противоконституционно.

Депутатите решиха още бащите и осиновителите да могат да ползват два месеца отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Отпускът ще може да се ползва наведнъж или на части. Условието е бащата да не е вземал отпуск за отглеждане на дете до двегодишна възраст.

ГЕРБ пък настояват за актуализация на бюджета на Здравната каса (НЗОК) преди закриването на парламента.  Това става ясно от внесения от парламентарната група законопроект за изменение на финансовата рамка за касата.

В него се предвиждат допълнителни 6,1 милиона лева, с които да се осигури допълнителен финансов ресурс за кадрово обезпечаване на касата.

Сумата предвижда и увеличаването на щатната бройка на ведомството.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *