ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Не може да се говори за свързаност в ЕС, преди България и Румъния да са в Шенген

Ангел Джамбазки

Евродепутатът от Партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки подчерта, че не може да се говори за свързаност в ЕС, преди България и Румъния да бъдат приети в Шенген.

В рамките на дебата за защита на критичната инфраструктура в Европейския парламент в Страсбург, той се обърна към еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон така:

"За каква свързаност говорим при положение, че между Русе и Букурещ, между които имат 70 км разстояние, се пътува 12 часа, г-жо еврокомисар, как да стане тази работа? Вижда се отново разминаването между думи и дела. Вече 11 г. двете държави са изпълнили всички критерии, технически, отговарят на изискванията, но не са част от шенгенското пространство. И това е абсолютно несправедливо към нашите граждани, към нашия транспорт, към нашата инфраструктура и към нашия бизнес. Така че, когато говорите за тези неща, първо трябва да се видят и въпросите с присъединяването на България и Румъния към Шенген, за да може това пространство да бъде завършено и да бъде оценено и работено изцяло".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *