ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Не съм оптимист за правителство, не виждам личности

Парламент Любомир Каримански ИТН

Не съм оптимист за съставянето на правителство, защото не виждам личности, които да имат дух, решимост, способност да убеждават хората и опонентите си с факти и с личен пример, да допринасят за съграждане между отделните политически сили. Това каза пред БНТ съветникът в Министерството на финансите Любомир Каримански.

"Винаги съм смятал, че трябва да има редовно правителство. То е необходимо, за да провежда политики. Само редовно правителство може да осъществява политиките", заяви той.

"Независимо дали Народното събрание ще изпълни основната си задача да приеме бюджет за догодина, служебното правителство ще предложи проектобюджет. Бюджетът, който служебното правителство може да предложи, е този, който продължава политиките на актуализирания бюджет, като се съобразим и с приетите през юли месец данъчни закони", посочи Каримански.

"Най-опасното нещо е евентуалното наддаване по време на приемането на бюджета. Ние сме в ситуация, когато трябва да затягаме разходи, а не да развързваме кесията. Не може да се раздават пари по уравниловка, без  те да насочени към най-уязвимите групи", подчерта съветникът в Министерството на финансите.

Политиците трябва да бъдат благоразумни при съставянето на бюджета и да имат предвид, че отсега нататък на пазарите все по-трудно ще се взема дълг, добави той.

Според Любомир Каримански към момента данъчната система не трябва да се променя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *