ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Необходимост от две тарифи на тока, парното и водата може да има наесен

Парламент комисия по енергетика Станислав Тодоров КЕВР

Необходимост от две тарифи на тока, парното и водата може да има в началото на отоплителния сезон, но не и сега. Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров. Той допълни, че регулаторът ще се възползва от възможността да определя блок тарифи само, когато това е необходимо.

Тодоров участва в заседанието на парламентарната енергийна комисия, на която се обсъждат промените в закона за енергетиката, предвиждащи регулаторът да може да определя две тарифи – по-евтина и по-скъпа, на електро- и топлоенергията и водата.

"Това е възможност, от която ще се възползваме само и когато е необходимо и след консултация с всички участници на пазара. Към този момент не виждам такава необходимост. С новото предложение за ценово решение горе-долу сметките на битовите потребители няма да бъдат увеличени драстично, но в началото на отоплителния сезон в зависимост от движението на пазарите на енергия може да се наложи и ние бихме действали, ако ни дадат такова правомощие", каза Станислав Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *