ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Nexo ще обучи 210 учители в национална образователна програма “Код: Бъдеще”

Nexo започва обучение на 210 български учители в национална образователна програма “Код: Бъдеще”

Nexo, водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България, дава началото на интензивни образователни курсове за усъвършенстване на дигиталните умения на 210 учители от 71 населени места в националната програма “Код: Бъдеще”. Присъствените обучения започват на 25 ноември в градовете София, Ямбол, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Професионалните обучения, носещи три квалификационни кредита от Министерството на отбраната и науката, провеждани от MindHub и Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), целят да подкрепят български учители от разнообразни образователни дисциплини както в големи, така и в малки населени места.

“Код” Бъдеще” представлява  серия от професионални семинари и практически обучения, разработени от международни специалисти в областта на високите технологии.  Програмата полага основите на ключови умения в дигитална среда, сред които: програмиране, дизайн мислене и интегриране на STEM обучение,  фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика.
Обучителният процес продължава до февруари 2023 г., а учителите, завършили успешно програмата ще вземат своя официален сертификат, както и три квалификационни кредита от МОН на официално събитие с организаторите.

“Водени от последните проучвания, които поставят страната ни на предпоследно място по дигитална грамотност в Европейски съюз, мисията на Nexo е да поощри висококачественото дигитално обучение в родината ни и да стимулира модернизирането на образованието“, отбелязва Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет на Nexo.“С тази дългосрочна инициатива екипът ни вярва, че ще подкрепи бъдещето поколение иноватори и ще затвърди мястото на България на технологичната карта на света”, допълва той.

В рамките на един месец от анонса на инициативата за включване в нея кандидатстваха учители от цялата страна, преминали няколко интервюта с цел оценка на мотивацията и нивото на владеене на английски език. Те бяха одобрени от експерти на MindHub и ФРГИ.

“Щастливи сме, че програмата “Код: Бъдеще” предизвика такъв интерес в учителите от цяла България! С нея целим да поставим началото на една революция в образованието с подкрепата на бизнеса. Нека има повече технологични преподаватели, прилагащи иновации в класната стая”, подчертава Поли Янкова, основател и ментор в MindHub.

Според Илияна Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, инициативата „Код: Бъдеще“ дава един прекрасен  пример за партньорство с мисия, което събира образователната система, гражданска организация и представители на бизнеса в името на по-доброто бъдеще на децата на България. „Благодарни сме за ентусиазма на преподавателите да повишават своите знания и умения, на хората от Регионалните управления по образованието и редица граждански организации, които ни помогнаха, за да стигнем до учители от толкова много населени места. За нас е удоволствие да работим с МindHub, които с голямо желание предават знанията си, както и с екипа на Nexo, за които каузата образование е мисия”, казва Николова.
Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите.
MindHub e мрежа от академии по програмиране за деца и юноши на възраст между 6 и 18 години, която работи в осем страни в Европа и Африка. Мисията на организацията е да развие интереса на децата към технологиите и да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения. С авторската си учебна програма и иновативни образователни методи, до момента MindHub е обучила над 6000 деца и младежи.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“
работи в подкрепа на граждански лидери, групи и организации за повишаване на качеството на живот, като насърчава дарителските практики в България вече над 21 години. От създаването си до момента, организацията е подкрепила над 1 000 инициативи от цялата страна, свързани с решаването на местни социални проблеми.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *