ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Никола Минчев е моралният победител днес

Христо Иванов

Най-важното от днес е, че г-н Никола Минчев е моралният победител от този дебат. Опозицията, тоест новото мнозинство, признава неговите качества. Ако ние не се интересуваме само от тактическите и аритметическите неща в парламента, а от качествата на хората, г-н Минчев е победител. Това показва пътя към бъдещето, а не връщане към миналото. Дори и тези, които днес гласуваха срещу г-н Минчев, не искат това да се случи и го разбират. Връщането към миналото е катастрофа. Днес Костадин Костадинов описа какво ни чака. Референдум по всички фунадментални въпроси за България. Това ли искаме да направим? Да обслужваме г-н Костадинов? 

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като с гласовете на ИТН, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" Никола Минчев бе отстранен от поста председател на НС.  

"Ще подкрепим правителството, защото не виждаме друга алтернатива. Нашата подкрепа е за правителството и против вот на недоверие. Казвали сме, че коалицията има очевидни дефицити в своята работа, но не виждаме нищо, което да може да ги замени. Това, което г-н Костадинов описа, е нещо много по-лошо. Нашата подкрепа е за правителството", категоричен бе той.  

"Ние сме малка парламентарна група, вече в опозиция, и не мисля, че има каквато и да е логика да предлагаме кандидатура за председател на НС. Нека да видим какви ще се кандидатурите и тогава ще решим кого да подкрепим. Правилникът дава право до 14 дни да бъде излъчен нов председател на НС. Интересно е дали новото мнозинство ще излъчи обща кандидатура преди вота на недоверие. Това е последният ход, с който те ще си очертаят политическата физиономия", завърши Христо Иванов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *