ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова: Боршош е бушон, кой стои зад него?

Парламент Корнелия Нинова

Случаят с НДК е огледало на управлението на ГЕРБ – интереси, корупция, борба между две лобита в партията за пари и надмощие и съответно провал на техническата подготовка на председателството на ЕС. Това коментира след заседание на Изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова.

"В този казус г-н Боршош е най-малката брънка. Той е бушонът. Менторът му е важен. При цялата информация, която е имало, той беше възстановен на работа от г-н Борисов. Защо при всички известни факти са отстранявани онези министри, които са казвали истината, като почнем от Вежди Рашидов, през Лиляна Павлова“, посочи Нинова. По думите й на тези министри им се отнема правомощията върху НДК и се дава на друг.

Тя попита и така Томислав Дончев изведнъж премахва в устава ограничението на изпълнителния директор да се разпорежда самостоятелно само до 50 хил. лв., а другото да става със Съвет на директорите. "Откакто Томислав Дончев поема да бъде принципал, това е отменено и Боршош вече може неограничено да разполага със средства. Томислав Дончев е умен и опитен човек, който е управлявал десетки проекти. Няма как да направи такова нещо без нареждане и натиск над него. Отгоре над него е само един човек – г-н Борисов“, заяви Нинова.

Лидерът на социалистите каза още, че не приема БСП и Деница Златева, която като служебен вицепремиер два месеца е отговаряла за подготовката за председателството на Съвета на ЕС, да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ и злоупотреби с пари.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *