ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова: ГЕРБ и ДПС е изплашиха и отново дръпнаха ИТН

Корнелия Нинова

"Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще опитаме до последно. В сряда ще имаме повече яснота." Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. И добави, че условията и заплахите от страна на ГЕРБ и ДПС са неприемливи.

"Водени от грижи за ситуацията с КЕВР например, водим разговори за задържане на мандата, за да се решат тези въпроси за хората. След Националния съвет ще се съберем с партньорите от трите партии. Не сме водили разговори с ИТН дали са съгласни за забавяне на мандата, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля партията от преговорите за правителство", уточни Нинова и подчерта, че за постове в нов кабинет не се говори, докато не се поправят грешките от предишния – "нямахме програма, имахме комуникационни грешки".

"По време на преговорите за съставяне на правителството ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме дали има пари за безплатни лекарства за деца до 14 години, колко ще ни струват безплатните учебници, как да направим антикорупционното законодателство, да започнем преговори с доставчици на газ. Какво си говорят по централите в парламентарните групи – не можем да носим отговорност. Ние носим отговорност за преговорите за съставяне на правителство. По време на важните срещи ИТН бяха коректен преговарящ по програмата. Какви отношения имат с ДБ и с ПП извън това, не мога да знам. Но колегите очевидно бързат, говорят си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за коректно. Но е и разбираемо. Ще видим в следващите дни дали можем да говорим отново", отбеляза лидерът на левицата.

На въпрос как си обяснява говоренето в един глас на президента, ГЕРБ и ДПС, тя отговори: "Нелогично ми е политически".

"Трите партии сме категорични, че нашата цел е борба с корупцията, смяна на старото, нови правила, правова държава. Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" видяха, че има шанс да изберем Бойко Рашков за КПКОНПИ, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново", смята Нинова. Тя изтъкна, че предсрочни избори сега са безсмислени, "пак ще бъде същото, ще изпуснем важните летни месеци, в които да се вземат решения за зимата".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *