ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова към Радев: Защо така яростно нападате отрочето си ПП?

Министерски съвет Корнелия Нинова

Вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова реагира остро на отправената към нея критика от президента Румен Радев. "Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", написа лидерът на БСП във Фейсбук. 

По-рано държавният глава засегна темата за износа на оръжие от страната ни и ролята на Нинова в това. "Излизат редица разкрития за това къде отива българското оръжие. Недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт", каза президентът. В изказването си Радев критикува и посещението на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, в Киев. А също така заяви по повод обявената от Петков публична кампания за набиране на средства в подкрепа на Украйна, че политици, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат и на други народи. Държавният глава посочи, че правителството дължи категоричен отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, "чии интереси обслужва – техните или нечии други".

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/posts/553779309439176

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите – над 50 държави и нито една не е Украйна", изтъква министърът на икономиката. 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *