ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова отрича БСП да участва в ново парламентарно мнозинство

Корнелия Нинова

"Помолиха ме колегите от другите партии и самият Вежди Рашидов. Те са преценили така, вероятно съм дала основания да смятат, че мога да го направя, че разговаряме, че търсим решение, че бяхме диалогични, за да се намери този изход от тридневния блокаж на държавата." Това каза в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след като Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС бе избран за председател на Народното събрание. Кандидатурата му беше издигната от БСП, ГЕРБ, ДПС и "Български възход". Това беше обявено от Нинова, която обясни, че е упълномощена от мнозинството на председателския съвет да говори от парламентарната трибуна. Против предложението бяха от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". От "Възраждане" гласуваха с "въздържал се". 

Лидерът на БСП подчерта, че социалистите няма да покрепят правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на "Възраждане". "Днешното мнозинство беше необходимо и задължително за България и българския народ", заяви тя.

На въпрос защо през последните дни бившите коалиционни партньори – ПП и левицата, си разменят обвинения и остри реплики, Нинова отговори: "Предизвикани бяхме. Не вчера за първи път, но бяхме достатъчно търпеливи и уважителни. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала "Запад", докато течеше заседанието на председателския съвет, и те знаеха. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини." По думите ѝ искри между левицата и ПП няма, но всеки си има позиции. "Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им – приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие преляха чашата", изтъкна тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *