ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

НС ще изслуша службите и Петков за гоненето на руски дипломати

Парламент държавен бюджет Мирослав Иванов Андрей Гюров

Премиерът Кирил Петков и ръководителят на ДАНС Пламен Тончев ще бъдат изслушани на закрито заседание в парламента заради изгонването на 70 руски дипломати. Изслушването им ще бъде от 18,30 часа.

По предложение на ГЕРБ в изслушването ще се включат и директорите на Военното разузнаване бригаден генерал Венелин Венев и на държавна агенция "Разузнаване" Антоан Гечев.

Те ще отговарят по казуса с изгонените руски дипломати от България. 

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов уточни, че не е сигурно дали шефовете на ДАР и „Военно разузнаване“ ще съумеят да се явят в пленарна зала навреме.

Искането на БСП премиерът в оставка Кирил Петков и председателят на ДАНС Пламен Тончев да бъдат изслушани на закрито заседание на парламента заради изгонването на 70 руски дипломати ще бъде подкрепено от ГЕРБ, обяви по-рано Десислава Атанасова.

Засега решение не е гласувано, тъй като председателстващият заседанието на парламента Мирослав Иванов поиска да получи писмено предложение.

По този повод Атанасова предупреди Иванов, че допуска грешка.

"Вие рискувате за втори път да бъде поискана вашата оставка. И аз съм убедена, че залага ще я получи, ако вие не сте научили уроците, които вече дадохме на някои ваши колеги", заяви тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *