ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

НСО се разправя с Жоро Боеца-късат се протестни плакати

Георги Георгиев Боец

Разрази се грандиозен скандал в кулоарите на парламента. Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев – Жоро Боеца спретна страшен цирк като нахлу с бастуна си в Народното събрание. Причина за суматохата стана негов плакат, които е против промените в Изборния кодекс. На него пишеше "НЕ ПИПАЙТЕ КОДЕКСА".

Плакатът обаче бе изтръгнат от ръцете му от охранителите на НСО, след което бе скъсан след хватка с Георги Георгиев.

Другата драма бе, че лидерът на БОЕЦ не бил допуснат до балкона над пленарната зала, за да слуша пленарния дебат и затова се оплакваше наляво надясно от гардовете на НСО.

Според НСО опъването на каквито и да е било плакати в НС не е разрешено. Жоро Боеца обаче поспори с тях като им заяви, че никой не може да му отнеме това право.

Сагата продължи с яростно хвърляне от страна на лидерът на БОЕЦ на парче от скъсания протестен плакат по служителите на НСО. Той бе предупреден, че ще бъде изведен от парламента, ако не спре с провокациите си.

Промените в Изборния кодекс влязоха за разглеждане с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП в днешното редовно заседание като извънредна точка, която ще бъде гласувана на второ четене.

Недоволството е срещу връщането на хартиената бюлетина и е под надслов "Не пипайте Кодекса". По думите им промяната на правилата за гласуване имат за цел да осигурят възможност за фалшификация на вота.

Промените в Изборния закон влизат на второ четене в пленарната зала. Новите правила предвиждат връщане на хартиената бюлетина, премахване на район "Чужбина" и на Обществения съвет към ЦИК.

Промените предизвикаха сътресение в Народното събрание, а от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" излязоха на протест.

От своя страна ГЕРБ завиха, че са готови да се откажат от част от предложенията си. По думите им вече има договорка за промените между партиите след три председателски съвета, които се проведоха вчера (23 ноември) в парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *