ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Обжалват условна присъда на полицай, убил дете при катастрофа

полицай

Прокуратурата ще обжалва условната присъда на полицай, обвинен за катастрофа, при която загива 8-годишно дете от пазарджишкото село Братаница. Момичето бе блъснато на пешеходна пътека на 19 юли 2021 година.  

Окръжният съд в Пазарджик наказа обвиняемият с ефективна присъда от 4 години и 8 месеца. На по-горна инстанция Апелативен съд-Пловдив намали наказанието и осъди полицая на 3 години условна присъда с 4 години изпитателен срок.

"На 20 октомври 2022 г. в Апелативна прокуратура-Пловдив е постъпило съобщение от Апелативен съд-Пловдив за това, че е изготвено решение,  с което е изменена присъда  на Окръжен съд-Пазарджик срещу В.П. Той е осъден за това, че на 19.07.2021 г. в с. Братаница, обл. Пазарджик, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 8-годишно дете на пешеходна пътека – престъпление по чл.  343, ал.3 буква „Б“ от Наказателния кодекс. В.П. е бил полицейски служител", съобщават от прокуратурата. 

С решението си Апелативен съд-Пловдив е намалил размера на наложеното спрямо В.П. ефективно наказание лишаване от свобода от 4 години и 8 месеца. Вместо това Апелативен съд-Пловдив е наложил наказание от 3 години лишаване от свобода и е отложил изпълнението му с изпитателен срок от 4 години, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. 

Срокът за обжалване на решението на Апелативен съд-Пловдив е 15-дневен. В рамките на този срок Апелативна прокуратура-Пловдив ще изготви протест пред ВКС срещу решението на АС-Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *