ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Обсъждана е идея за бартер на български ток срещу азерски газ

Росен Христов

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов съобщи пред Нова Нюз, че по време на днешното посещение на президента на Азербайджан Илхам Алиев у нас се е развила идеята за бартер на български ток срещу азерски газ.

При бартера не става дума за транспортиране на ток към тях – този ток, който ще стане техен, ще бъде търгуван от тях тук в България, уточни Стоянов.

"По тази схема можем да получим допълнително до 1 млрд. кубически метра годишно, с което можем да си решим газовия проблем. По отношение на дългосорчен договор за доставка на природен газ с Азербайджан имаме намерение да говорим при разширението на южния газов коридор", заяви икономическият министър.

В отговор на въпрос ще изпраща ли България оръжие на Украйна след новото искане от страна на Киев, той каза: "Има решение на българския парлмаент и ние сме длъжни да се придържаме към това решение. Твърдо ще спазваме решението на парламента. Ако следващият парламент реши нещо различно, следващият ми колега може да вземе друго решение".

Никола Стоянов отбеляза, че в момента търсенето на българско оръжие е огромно. "По-голямо не знам и как може да стане", добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *