ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Обсъждат процедурата за предлагане на кандидатите за КПКОНПИ

Парламент депутати от ГЕРБ почти се сбиха

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще обсъди процедурни правила за приемане за условията и реда за предлагане на кандидати, предоставяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на антикорупционната комисия. 

Както е известно преди няколко дни премиерът Кирил Петков заяви, че КПКОНПИ ще бъде реформирана и Бойко Рашков ще застане начело на комисията. Премиерът срещна подкрепа от страна на коалиционния си партньор БСП, които подкрепят политиката на правителството за борба с корупцията.

Друг кандидат, който ще бъде номиниран за председател на КПКОНПИ, е Бойко Атанасов. Преди няколко дни „Възраждане“ представиха го предложиха за поста, като лидерът на парламентарната група Костадин Костадинов заяви: „Към корупцията в държавата трябва да има нулева толерантност. Г-н Атанасов е доказал, че е човек, който не прави компромиси и има хъс да смачка гръбнака на корупцията”.

Засега останалите партии в парламента не са представили свои кандидати, но след днешното обсъждане на депутатите в Комисията по превенция и противодействие на корупцията може да се появят и нови кандидати.

В момента КПКОНПИ се ръководи от Антон Славчев, след като на 13 януари Сотир Цацаров подаде своята оставка. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *