ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Очаквам служебното правителство да продължи борбата с мафията

Росен Костурков

"Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа – изпълнителен съвет и национален съвет на "Продължаваме промяната", за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с "Демократична България". Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване".

Това каза пред БНР Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната".

И посочи, че ИТН – "с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили правителството".

Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.

"По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с "Газпром" явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара "Газпром" да изпълнява търговския си договор", каза още той.

Костурков посочи най-сериозната грешка в управлението – "недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията".

"Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо", отбеляза депутатът от "Продължаваме промяната".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *