ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Очевидно е, че няма правителство без ГЕРБ

Парламент Деница Сачева

Правителство без ГЕРБ очевидно няма как да се случи, това каза в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. По думите ѝ няма как коалицията хем да е в изолация, хем да е първа политическа сила след изборите. Според нея в изолация по-скоро е "Продължаваме промяната", тъй като по време на драматичния избор на парламентарен председател, нито една политическа сила в Народното събрание не уважи поканата им за разговор по темата.

Деница Сачева призова депутатите да се фокусират върху важните задачи пред Народното събрание. "Искаме НС да работи, за да бъдат решавани проблемите на хората. Добре е, че се получи този избор на председател, за да продължи парламентът работата си‘‘, обобщи тя и определи правителство на малцинството с мандата на ГЕРБ-СДС като краен вариант.

Бившият социален министър заяви още, че в момента най-важен е диалогът, а тези, които не искат да говорят за борба с корупцията, са "Продължаваме Промяната".

Днес (24 октомври) депутатите на ГЕРБ-СДС ще внесат в деловодството на парламента пакет от антикризисни мерки. Те са свързани с енергетика и Плана за възстановяване и устойчивост – компенсация на бизнеса до края на 2023 г. и либерализация на пазара за битовите потребители на електроенергия не по-рано от 1 януари 2026 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *