ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Операцията “Бяло” срещу разпространението на дрога продължава

Спецоперацията "Бяло", разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, продължава втори ден. В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. Това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. 

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева. 

Разкрита е оранжерия за марихуана в с. Равно, която е била прикрита като паркинг за ремаркета, разкри ръководителят на отдел “Наркотици” в ГДБОП комисар Христо Донев. Тази оранжерия е интересна не само заради мащаба си, а и заради това, че има по-различен подход в  цялостното функциониране на оранжерията, която представлява доста високотехнологична система. На пръв поглед това е един паркинг за тирови ремаркета, но самите ремаркета са били приспособени като отделни халета за отглеждане на марихуана.

Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър. В Бургас, в друг дилър, са намерени голямо количество хапчета "екстази" и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Очаква се от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *