ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Остри реплики между ПП и ГЕРБ в пленарна зала

Откриване на 48 Народно събрание Парламент

"Продължаваме промяната" и ГЕРБ си размениха остри реплики в пленарната зала заради връщането на хартиените бюлетини. Според Милен Матеев от ПП, ГЕРБ са избрали и председателя на парламента, и водещите заседанията на комисиите чрез нечистоплътни практики.

"ГЕРБ се готвят да възстановят статуквото. Помним времето, когато законите се вкарваха и приемаха на тъмно. Навсякъде законодателният процес е онази управленска дейност, при която трябва да се знае кой предлага даден закон, с какви цели и мотиви. ГЕРБ съсипаха държавността. Превърнаха Народното събрание в придатък на правителството. Българският парламент бе последователно обезличаван. България престана да бъде парламентарна република", заяви Матеев.

На думите му реагира Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, като заяви, че човек, който принадлежи към парламентарната група, чийто лидер е нарушил Конституцията, няма право да говори за институционализъм.

"Политическата организация, която е довела страната до просешка тояга, – онази, която е инвестирала в "Газпром", – тя няма как да говори за морал", възмути се Георгиев.

От своя страна Кирил Петков заяви, че не може от парламентарната трибуна да се разпространяват лъжи. Той бе категоричен, че с промяната в Изборния кодекс ГЕРБ се опитват да върнат статуквото през задната врата. Вместо да водят разговори за политики – първата законодателна промяна, която допускат за обсъждане, освен тази за КПКОНПИ, е Изборният кодекс. Отказват да говорят за други 16 важни политики и правят циркове по телевизията.

"Ето защо такива изказвания не бива да се допускат", подчерта Петков, имайки предвид думите на Георг Георгиев и отправяйки критика към заместник-председателите на Народното събрание.

Председателстващият парламента Росен Желязков призова депутатите да не се сравняват за това кой как води заседания.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *