ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От ДПС помолили Василев да се откаже от спортната комисия

Министерски съвет Радостин Василев

Депутатът Радостин Василев от "Продължаваме Промяната" заяви, че е бил помолен от представител на ДПС да се откаже от председателството на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, тъй като имало обаждане за това от президентството. Това обяви той на брифинг в парламента, но отказа да назове с кого от ДПС е разговарял и от кого е обаждането от президентството. 

Председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров заяви, че първоначалното разпределение на парламентарните комисии предвиждало ПП да получи правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисии. След като станало ясно, че нито една от тези комисии няма да остане при ПП, като "жест на компромис" приели при тях да дойде комисията по спорта.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък изтъкна, че Василев е внесъл сигнал срещу служебния спортен министър Весела Лечева в КПКОНПИ за конфликт на интереси в особено големи размери, което по думите му е причината за това обаждане. Според Петков изборът на комисии в този парламент се прави от хора, които не са в тази сграда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *