ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От ГЕРБ отново се обявиха за предсрочни избори

Президентство Консултации с Герб - СДС

На втория кръг от консултациите при президента Румен Радев от ГЕРБ за пореден път се обявиха за предсрочни парламентарни избори. "Знаете, че провеждам консултации за вземане на решение за връчване на третия мандат за съставяне на правителство. Което всъщност е последната надежда да бъде съставено такова в рамките на настоящия парламент. Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото Народно събрание за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решаване на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят дори сега, те се коренят в предишно управление. Вие, с вашия голям и парламентарен и управленски опит, напълно осъзнавате какво означава в точно такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да имаме преходни периоди, в които, също го знаем от опит, администрацията не може да работи ефективно и на пълен капацитет", обърна се Радев към представителите на формацията. 

"Интересно е как вие виждате покрай въпроса за властта да се решат и проблемите на хората, без забавяне, с усилията на всички политически сили и на цялата администрация. Неотложни и тежки проблеми. Дали това няма да пресече ръста в индустриалното производство и редица положителни показатели, които се отчитат от управляващите? Очаквам да чуя вашата формула и ролята на вашата коалиция в преодоляването на кризите, решаването на проблемите и търсенето на изход най-вече от основната криза – тя в момента е политическата", каза още държавният глава. 

"Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но фактът че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и обърна внимание на разширения състав на групата, дошла за консултации при президента. На разговора освен Атанасова, присъстваха и Томислав Дончев, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев и Костадин Ангелов. "Виждате, че тук са хора, които са с много голям опит и експертиза и при решаване на кризи, които са минали в предходните години, и хора, които могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях", допълни председателят на парламентарната група. 

"Бих искала да отбележа, че през изминалите няколко седмици, повече от месец, дори. Нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че Народното събрание, в голямата си част ги подкрепи. Едно такова решение беше свързано с компенсациите за бизнеса, храмовете, болниците, свързано с цените на електроенергията", подчерта Атанасова. И допълни че и мораториумът върху цените на тока за битовите потребител също е било идея на ГЕРБ, като се търси и решение за намаляване на цените на горивата.  "Готови сме да участваме в консултациите за изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище се е променило", категорична е тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *