ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От ИТН спореха само за постове и пари, те не бяха принципни

Корнелия Нинова

​Изправени сме пред избор по кой от двата пътя да тръгнем – правителство на малцинството или предсрочни избори, което може да бъде фатално. Защото ни трябва парламент, за да приемем актуализацията на бюджета. Ако сме отговорни хора, колегите да свалят емоциите. В противен случай ще изправим хората пред огромен проблем. Това каза в интервю за БТВ вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

,,Предстои ни да приемем 20 закона, за да получим средствата от Плана за възстановяване, т.е. парламент трябва да има. Освен това усвояването на тези срества върви със сериозните реформи, които нашето правителство обеща да направи'', припомни Нинова.

Вицепремиерът предупреди, че при предсрочни избори хората ще бъдат оставени сами в кризата, тъй като няма да има средства нито за пенсионерите, нито за майките с деца, нито за бизнеса.

При служебен кабинет няма парламент и няма кой да приеме тези мерки, нито тези 20 закона. Тези няколко месеца без парламент могат да бъдат фатални, посочи Нинова.

Тя призна, че не е усещала, че от ИТН ще напуснат коалицията, но се е усещало напрежение, което особено се е изострило между тях и ПП след процедурата по избор на нов управител на БНБ.

"Не знам защо от ИТН реагираха така остро. Повечето им спорове бяха за постове и пари, не бяха принципни", разкри Корнелия Нинова и допълни, че е ставала свидетел на спорове за пари между финансовия министър Асен Василев и регионалния министър Гроздан Караджов.

Нинова призова депутатите от ИТН днес да си "излеят емоциите" и от утре да разговарят разумно, без да минават в лични нападки и обиди.

"Важно е да се отбележи, че бюджетът трябва да бъде актуализиран до 27 юни, за да влезе в сила от 1 юли", припомни Нинова.

В заключение вицепремиерът заяви, че са лъжа твърденията, че дългът се увеличава.

Взимат се три милиарда, за да се погаси стар дълг на Борисов, поясни Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *