ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От ПП се надяват Радев да даде третия мандат на БСП или на ДБ

Кирил Петков

"Потвърдихме нашата заявка, че ще бъдем максимално диалогични с третия мандат, ако бъде даден на съществуващите ни коалиционни партньори. Ще направим всичко възможно България да не влезе в политическия риск, който ще бъде допълнителен удар. Осъзнаваме тази отговорност." Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев. "Единствената цена, която не сме готови да платим в тази диалогичност, е хора, които не са в парламента, да взимат решения за обществени средства. Ако нашите партньори успеят да направят възможно да няма задкулисие и следващото правителство реално да не зависи от него, ние сме изцяло там да бъдем диалогични и да говорим", добави Петков.

"Абсолютно постоянни сме в нашата политика. Трябва да избегнем политически риск. Единственото, което не искаме, е 2 млрд. лева вместо да отидат при хората, да отидат при осем човека", така премиерът в оставка отговори на въпроса дали ще подкрепят ИТН, ако те получат третия мандат. И допълни, че личните кандидатури въобще не са от значение в този момент. "Най-важното е да сме сигурни, че имаме парламент, който може да подкрепи това правителство, парламент от хора, които могат да вземат решенията в парламента", изтъкна той.

От думите на Петков става ясно, че от ПП се надяват държавният глава да даде третия мандат на БСП или на ДБ. Той дори намекна това, когато Радев го попита дали от партията му са готови да преговарят с всички парламентарни групи в името на това да бъде съставено правителство.  Премиерът в оставка отговори, че формацията му е готова на диалог всички народни представители, които "не са зависими от задкулисни сили, които не се в парламента". С тези думи той показа, че по-скоро е готов да преговаря единствено с отцепилите се от ИТНдепутати, както беше и досега.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *