ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От трима депутати от “Възраждане” е търсена подкрепа за кабинета

БТА Костадин Костадинов

Трима депутати от "Възраждане" са били потърсени от представители на управляващите, които се опитват да намерят подкрепа в парламента за съставяне на ново правителство. На тримата народни представители били предлагани "различни стимули". Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция в БТА. Той увери, че депутатите от партията му ще влязат в пленарната зала, ако се стигне до гласуването на предложението за нов кабинет. Но не пожела да каже кои са депутатите и какви предложения са получили, но уточни, че сигналите за такива контакти са започнали да пристигат вчера на обяд. 

"Настоящият парламент се превърна в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се колебае да говори публично, че ще търси 121 депутати, все едно депутатите са стока, която се продава в магазините", посочи лидерът на "Възраждане". По думите му управляващите прескочили всякакви граници, но въпреки неистовите опити да се състави кабинет, такъв няма да има и се върви към предизборна кампания.

Той съобщи и че е имал телефонен разговор с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Петков заявил, че ако "Възраждане" подкрепи кандидатурата на Рашков, от "Продължаваме промяната" ще подкрепят кандидата на "Възраждане" – Бойко Атанасов за заместник-председател на комисията.  

Костадин Костадинов изброи няколко условия, при които биха подкрепили предложението за нов кабинет в рамките на този парламент. Те са прекратяване на договора за безплатни американски бази в България, в които по думите му не се знае какво има; референдум за членството на страната ни в НАТО, формиране на екип за предоговаряне на членството на България в Европейския съюз, вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията му двете страни и анулиране на решението на парламента, с което дава мандат на правителството за подкрепа на френското предложение за Република Северна Македония и вдигане на ветото за преговорите ѝ за членство в ЕС.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *