ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От “Възраждане” държат да има предсрочни избори

"Възраждане" на консултации при президента

"Според нас основният и най-бърз начин за преодоляването на кризата, предизвикана от действията и бездействията на сегашния кабинет, са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре. " Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев за сформиране на ново правителство в рамките на 47-ия парламент.

В началото на срещата държавният глава посочи, че най-важната криза от всички е кризата на доверието. Решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси, каза той.

Костадинов поздрави президента за бързата реакция, която по думите му показва загриженост за ситуацията в страната. Според него този парламент се е изчерпал, а предсрочните избори ще са като референдум за бъдещето на страната. От партията не смятат, че биха могли да повеждат каквито и да било е разговори с която и да е политическа сила в 47-ия парламент, "особено след гласуването за Северна Македония, където ясно и за пореден път се очертаха не червени линии, а буквално разломни каньони" между "Възраждане" и всички останали в парламента”, добави председателят на политическата сила. Според него в момента обществените нагласи не са същите като от преди 6-7 месеца. "Ситуацията е динамична не само в България, но и в света. Ако ние искаме да бъдем на висотата на очакванията на българския народ към нас, хората които претендираме, че имаме качествата да водим народа, трябва да идем на пореден изпит за доверие", категоричен бе той. Затова ако се стигне до връчване на третия мандат и той бъде даден на "Възраждане", от партията ще го върнат веднага, за да може да се пристъпи към предсрочни избори.

След срещата Костадин Костадинов отново заяви, че най-добрият вариант са предсрочни избори, "тъй като парламентът не е тържище, на което да се купуват гласове, а подобно правителство ще бъде агония и обида за българския народ". "Категорично сме за машинния вот, но с контрол на хартиените отрязъци", уточни той пред репортерите. И подчерта, че "парламентът е изчерпан, морално импотентен".

От "Възраждане" ще работят за това да бъдат първа политическа сила и да управляват самостоятелно. Единственият коалиционен партньор е българският народ, каза лидерът на партията. И посочи, че няма да участват в разговори с никоя от партиите, която би получила третия мандат. Също така обвини ПП, че протакат, но "в конкретния случай това с консултациите не се получи". 

Според Костадинов трябва да се предоговорят условията за членство в Европейския съюз, а ако това не се случи, да се проведе референдум за членството на страната в блока.

На разговори днес бяха още представители на "Има такъв народ" и "Демократична България". Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП пожелаха да се отложат консултациите, докато не бъде приет държавният бюджет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *