ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Открити са нарушения при проверката за сеч в Карловско

карлово карловско наводнение

Открити са нарушения при проверката за изсичането на гори над селата в Карловско, които бяха наводнени в началото на месеца, съобщи днес служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

"Има данни за сеч, извършена в нарушение с плановете, по които трябва да се извърши такава сеч. Те предвиждат къде трябва да се складира, как трябва да се извози дървесината, какво може да се остави на терена и къде може да се остави на терена. Дали е допринесло, сега ще изясни следствието", коментира той.

Според първоначални проверки няма незаконна сеч в района на карловските села, пострадали от наводнения в началото на месеца. Това заяви по-рано днес за БНТ изпълнителният директор на Агенцията по горите Стоян Тошев.

"Проверките, които започнах в самото начало, показаха, че няма незаконна сеч. Това е така, но не мога да бъда категоричен, тъй като има други сечища, които ще бъдат проверени. Там, където бях аз и ваши колеги, включително и местни хора от Карловско, не установихме наличието на такива пътища, които да са станали улеи. Единственото нещо, което забелязахме, е естествената роля на релефа. В съответните дерета се е събрало голямо количество вода вследствие на обилните валежи. Те всъщност са изпълнили своята роля да отведат водата до притоците на река Стряма", обясни той.

Тошев допълни, че проверките в Карловско продължават, но по принцип района е спокоен и без много сигнали за незаконна сеч.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *